Anunț concurs pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie vacante de consilier, clasa I, grad profesional debutant din cadrul Biroului Nutriția Animalelor și Produse Medicinale Veterinare

DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR BUZĂU, publică anunţul privind organizarea etapei de selecţie a proiectului – pilot, în temeiul art. 619 alin. (8) din Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 75 şi art. 76 din anexa nr. 9 la actul normativ anterior menționat, pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie vacante de consilier, clasa I, grad profesional debutant din cadrul Biroului Nutriția Animalelor și Produse Medicinale Veterinare. Etapa de selecţie a proiectului-pilot constă în verificarea cunoştinţelor de specialitate şi competenţelor specifice necesare ocupării funcţiei publice. La etapa de selecţie a proiectului-pilot pot participa candidații declarați admiși la etapa de recrutare organizată de A.N.F.P.

1. FUNCŢIA PUBLICĂ VACANTĂ PENTRU CARE SE ORGANIZEAZĂ CONCURS: consilier, clasa I, grad profesional debutant din cadrul Biroului Nutriția Animalelor și Produse Medicinale Veterinare

2. CONDIȚII DE PARTICIPARE :

Studii: – studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă

Domenii de studiu: Domeniul fundamental – Ştiinţe biologice şi biomedicale, Ramura de știință –  Medicină veterinară, Domeniul de licență – Medicină veterinară, Specializarea – Medicină veterinară

Vechimea minimă în specialitatea studiilor: 0 ani

Durată timp de muncă: 8h/zi – 40h/săptămâna

3. PERIOADA DE ÎNSCRIERE LA CONCURS: candidaţii declarați admiși la etapa de recrutare a proiectului- pilot se înscriu la concurs în termen de 20 de zile lucrătoare de la data publicării prezentului anunţ, respectiv în perioada 04 august 2023 – 04 septembrie 2023, inclusiv.

4. MODALITATEA DE ÎNSCRIERE LA CONCURS: candidaţii se înscriu la concurs prin constituirea dosarului de concurs, exclusiv în format electronic, prin intermediul platformei informatice de concurs. Constituirea dosarului de concurs se face prin încărcarea documentelor aflate în profilul individual al candidatului din platforma informatică de concurs la secţiunile predefinite în acest scop. Candidatul poate completa sau modifica conţinutul dosarului de concurs oricând până la expirarea termenului-limită pentru finalizarea perioadei de înscriere, moment de la care platforma informatică de concurs nu mai permite completarea sau modificarea conţinutului dosarului de concurs.

Constituirea dosarului de concurs este considerată finalizată după completarea tuturor secţiunilor predefinite de platforma informatică de concurs.

La finalul procesului de constituire a dosarului de concurs, fiecărui candidat i se atribuie un număr de înregistrare a dosarului de concurs care se utilizează pentru comunicarea rezultatelor probelor din etapa de selecție a proiectului – pilot, alături de identificatorul unic.

5. DOSARUL DE CONCURS CONŢINE, ÎN MOD OBLIGATORIU:

a)formularul de înscriere prevăzut la art. 123 lit. b) – anexa 9  semnat, datat și încărcat în platforma informatică de concurs, se pune la dispoziţia candidaţilor prin platforma informatică de concurs, la momentul demarării procedurii de înscriere la etapa de selecție a proiectului-pilot şi se completează online;

b)copia actului de identitate;

c)copii ale diplomelor de studii sau echivalente, certificatelor şi altor documente care atestă efectuarea unor specializări şi perfecţionări sau deţinerea unor competenţe specifice;

d)copia adeverinţei care atestă starea de sănătate corespunzătoare, eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării etapei de selecţie a proiectului-pilot de către medicul de familie al candidatului;

e)cazierul judiciar.

Documentul prevăzut la lit. e) poate fi înlocuit cu o declaraţie pe propria răspundere prin completarea rubricii corespunzătoare din formularul de înscriere. În acest caz, candidatul declarat admis la proba de verificare a eligibilităţii şi care nu a solicitat expres la înscrierea la concurs preluarea informaţiilor direct de la autoritatea sau instituţia publică competentă are obligaţia de a-şi completa dosarul de concurs pe tot parcursul desfăşurării etapei de selecţie a proiectului-pilot, dar nu mai târziu de data şi ora organizării interviului, sub sancţiunea neemiterii actului administrativ de numire. În situaţia în care candidatul solicită expres la înscrierea la concurs preluarea informaţiilor direct de la autoritatea sau instituţia publică competentă, extrasul de pe cazierul judiciar se solicită potrivit legii şi procedurii aprobate la nivel instituţional.

6. PERIOADELE ÎN CARE SE VOR DESFĂŞURA PROBELE DIN ETAPA DE SELECȚIE:

Etapa de selecție a proiectului-pilot constă în verificarea cunoştinţelor de specialitate şi a competenţelor specifice necesare ocupării funcţiei publice şi implică 3 probe succesive, după cum urmează:

  1. proba de verificare a eligibilităţii candidaţilor: 05 septembrie – 11 septembrie 2023
  2. proba scrisă: 18 septembrie 2023, ora 11: 00, la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, str. Horticolei, nr. 58 bis, sala de ședințe
  3. proba de interviu: în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise, la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, str. Horticolei, nr. 58 bis, Pot participa la proba de interviu doar candidaţii declaraţi admişi la proba scrisă – candidații care au obținut la proba scrisă minimum 60 puncte

7. LOCUL DE DESFĂŞURARE A PROBELOR DIN ETAPA DE SELECȚIE:

  1. proba de verificare a eligibilităţii candidaţilor: se desfăşoară online, pe platforma informatică de concurs.
  2. proba scrisă: se desfăşoară la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, str. Horticolei, nr. 58 bis, cu prezenţa fizică a candidaţilor – sală ședințe
  3. proba de interviu: în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise, la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, str. Horticolei, nr. 58 bis

8. BIBLIOGRAFIE ȘI TEMATICĂ:
Bibliografie:

  1. Ordinul 91/2022 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare privind stabilirea conditiilor care reglementeaza prepararea, introducerea pe piata si utilizarea furajelor medicamentate.
  2. Ordinul 110/2020 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare privind limitele maxime prevazute pentru microorganism in anumite categorii de furaje.
  3. Ordinul 74/2011 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare privind substantele nedorite din produsele pentru furaje.
  4. Regulamentul (CE) nr. 183/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 12 ianuarie 2005 de stabilire a cerințelor privind igiena furajelorText cu relevanță pentru SEE.
  5. Regulamentul (CE) nr. 767/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 iulie 2009 privind introducerea pe piață și utilizarea furajelor, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1831/2003 al Parlamentului European și al Consiliului și de abrogare a Directivei 79/373/CEE a Consiliului, a Directivei 80/511/CEE a Comisiei, a Directivelor 82/471/CEE, 83/228/CEE, 93/74/CEE, 93/113/CE și 96/25/CE ale Consiliului și a Deciziei 2004/217/CE a Comisiei (Text cu relevanță pentru SEE).
  6. Ordinul 83/2014 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de organizare şi funcţionare a unităţilor farmaceutice veterinare, precum şi procedura de înregistrare sanitară veterinară/autorizare sanitară veterinară a unităţilor şi activităţilor din domeniul farmaceutic veterinary.
  7. Ordinul 64/2012 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind formularele de prescripţie medicală cu regim special şi a normelor metodologice referitoare la utilizarea acestora.
  8. Regulamentul (UE) 2019/6 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 decembrie 2018 privind produsele medicinale veterinare și de abrogare a Directivei 2001/82/CE (Text cu relevanță pentru SEE).

Tematica:

  1. Ordinul 91/2022 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare privind stabilirea conditiilor care reglementeaza prepararea, introducerea pe piata si utilizarea furajelor medicamentate-integral.
  2. Ordinul 110/2020 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare privind limitele maxime prevazute pentru microorganism in anumite categorii de furaje- integral.
  3. Ordinul 74/2011 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare privind substantele nedorite din produsele pentru furaje-integral.
  4. Regulamentul (CE) nr. 183/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 12 ianuarie 2005 de stabilire a cerințelor privind igiena furajelorText cu relevanță pentru SEE, cap.II, art.6, Anexa 1 partea A si Anexa 2- Instalatii si echipamente, personalul, productia, controlul calitatii, depozitare si transport, pastrarea evidentelor, reclamatii si rechemarea produselor.
  5. Regulamentul (CE) nr. 767/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 iulie 2009 privind introducerea pe piață și utilizarea furajelor, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1831/2003 al Parlamentului European și al Consiliului și de abrogare a Directivei 79/373/CEE a Consiliului, a Directivei 80/511/CEE a Comisiei, a Directivelor 82/471/CEE, 83/228/CEE, 93/74/CEE, 93/113/CE și 96/25/CE ale Consiliului și a Deciziei 2004/217/CE a Comisiei (Text cu relevanță pentru SEE Cap.2, art.4, art.5, art.6, cap.3, art.8 si cap.4, art.11, art.12, art.13, art.14, art.15, art.16, art.17, art.23.
  6. Ordinul 83/2014 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de organizare şi funcţionare a unităţilor farmaceutice veterinare, precum şi procedura de înregistrare sanitară veterinară/autorizare sanitară veterinară a unităţilor şi activităţilor din domeniul farmaceutic veterinar- PARTEA I, PARTEA II  si PARTEA III- cap.VII.
  7. Ordinul 64/2012 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind formularele de prescripţie medicală cu regim special şi a normelor metodologice referitoare la utilizarea acestora- integral.
  8. Regulamentul (UE) 2019/6 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 decembrie 2018 privind produsele medicinale veterinare și de abrogare a Directivei 2001/82/CE (Text cu relevanță pentru SEE)- CAP.I- art.1, art.2, art.3, art.4, CAP.II- art.5, art.6, art.10, art.11, art.12, art.13, art.14, art.34, art.35, CAP. III- art.42, art.43, art.44, art.46, art.47, art.48, art.49, art.51, art.53, CAP VII- art.99, art.100, art.101, art.102, art.103, art.104, art.105, art.106, art.107, art.108, art.109, art.110, art.112, art.113, art.115, art.119, art.120, CAP.VIII- art.123.

9. ATRIBUȚIILE STABILITE ÎN FIȘA POSTULUI:

  1. Controlează aplicarea prevederilor legislației sanitare-veterinare din domeniul nutriției animalelor, precum şi în domeniul punerii pe piață și utilizării produselor medicinale veterinare, a biocidelor și a altor produse de uz veterinar de către persoanele fizice și/sau juridice, pe teritoriul de competență al D.S.V.S.A.
  2. Controlează modul de păstrare și de utilizare a produselor medicinale veterinare, a biocidelor și a altor produse de uz veterinar și a furajelor medicamentate, precum și aplicarea procedurilor de investigare a reacțiilor adverse apărute în urma utilizării de produse medicinale veterinare la animale din raza teritorială a D.S.V.S.A.
  3. Controlează modul în care sunt respectate prevederile actelor normative în vigoare pe teritoriul de competență al D.S.V.S.A. cu privire la depozitarea, comercializarea și utilizarea produselor medicinale veterinare, inclusiv a celor ce conțin substanțe psihotrope, stupefiante și a celor aflate sub control național, precum și biocidelor și altor produse de uz veterinar.
  4. Controlează modul în care sunt respectate prevederile actelor normative în vigoare cu privire la fabricarea, depozitarea, comercializarea și utilizarea hranei pentru animale, din raza teritorială a D.S.V.S.A.;
  5. Controlează activitatea unităților farmaceutice veterinare și a unităţilor în care se desfăşoară activităţi de asistenţă medical veterinară pe teritoriul de competenţă al D.S.V.S.A.;
  6. Controlează activitatea de depozitare şi comercializare a hranei destinate animalelor de companie din pet-shop-uri şi cea a unităţilor de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie (DDD) din  raza teritorială a D.S.V.S.A.;
  7. Monitorizează şi raportează conducerii D.S.V.S.A. rezultatul acţiunilor de control în domeniul său specific de activitate, pe teritoriul de competenţă al D.S.V.S.A
  8. Participă şi la alte activităţi dispuse de conducerea D.S.V.S.A., în conformitate cu limitele de competenţă.

10. COORDONATELE DE CONTACT PENTRU INFORMAŢII SUPLIMENTARE PRIVIND ÎNSCRIEREA LA ETAPA DE SELECȚIE A CONCURSULUI: Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, str. Horticolei nr. 58 bis, telefon – 0238725001, e-mail: office-buzau@ansvsa.ro. Persoana de contact: Daniela Hampu, consilier Compartiment Juridic și Resurse Umane, telefon 725001, e-mail: daniela-bz@ansvsa.ro