În perioada 25.05 – 26.05.2018, în baza Ordinului Prefectului Județului Buzău, au fost efectuate controale tematice la mai multe unități cu profil alimentație publică din Municipiului Buzău, pentru a verifica respectarea prevederilor legislației privind siguranța alimentelor.
Astfel, în perioada menționată, au fost verificați 9 operatori din sectorul alimentar, cu diferite profiluri de activitate, după cum urmează:
- Restaurante – 3;
- Fast-food – 2;
- Laboratoare cofetărie / patiserie – 1;
- Baruri – 3.
În urma controalelor realizate a fost aplicată 1(una) amendă contravențională în valoare de 2000 lei și 6 avertismente .
Principalele neconformități identificate cu ocazia acestor controale au fost:
- Manipularea, depozitarea, etichetarea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;
- Neefectuarea operațiunilor DDD;
- Lipsa contractelor cu unități specializate pentru colectarea, transportul și distrugerea subproduselor nedestinate consumului uman (SNCU).