Informaţii pentru consumatori

Pentru a consulta legislaţia legată de siguranţa alimentelor şi sănătate publică, daţi click AICI

 

Măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte crescătorii de animale în perioadele caniculare

Având în vedere condițiile meteo care prevăd pentru perioada următoare temperaturi ridicate, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor ...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioadele caniculare

În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi, implicit, al apariţiei toxiinfecţiilor alimentare şi, de aceea, este bine să fie ...

Intensificarea controalelor DSVSA BUZĂU în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, va demara controale tematice specifice, pentru a ...

15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)

🔴Protejați-vă, evitați contactul direct! 🔴Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de ...

Program Circumscripții Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale (12.03.2020-18.04.2020)

CSVSAO PERSOANĂ DE CONTACT / TELEFON Luni - Joi Vineri Sâmbătă - Duminică Sâmbătă 11.04.2020 Duminică 12.04.2020 BUZĂU Piața Centrală ...

Notificare rechemare a produsului Deluxe Pâine de smochine cu migdale, 200 g de către magazinele LIDL

Operatorul LIDL a notificat ANSVSA privind rechemarea de la consumatori a produsului Deluxe Pâine de smochine cu migdale, 200 g ...

Precizări tehnice pentru prevenirea infectării cu virusul Corona

La nivel mondial, cel mai grav aspect epidemiologic îl constituie evoluția infecțiilor respiratorii cu Coronavirus. În conformitate cu precizările Organizației ...

Prevenirea toxiinfecţiilor alimentare

Ce sunt toxiinfecţiile alimentare? Toxiinfecțiile alimentare sunt boli acute, având cauza toxică sau infecţioasă, apărute după consumul unor alimente contaminate ...

Organisme modificate genetic (OMG)

Ce sunt OMG-urile? În general, produsele alimentare și furajele sunt obținute din plante și animale crescute și selecționate de oameni ...

Infecţia produsă de Anisakis Simplex

Ciclul biologic În producerea anisakidozei fiind implicate larvele de stadiul III ale mai multor specii, dintre acestea cele mai importante ...