În perioada 27.04 – 01.05.2018 DSVSA Buzău a efectuat controale tematice la mai multe unități cu profil alimentar de pe raza județului Buzău pentru a verifica respectarea prevederilor legislației privind siguranța alimentelor.
Astfel, în perioada menționată, a fost verificați 104 operatori din sectorul alimentar, cu diferite profiluri de activitate, după cum urmează:
- Restaurante – 30
- Pizzerii – 3
- Laboratoare cofetărie / patiserie – 1
- Pensiuni turistice – 8
- Hipermarket-uri / Supermarket-uri – 3
- Magazin alimentare – 59
În urma controalelor realizate au fost aplicate 18 amenzi contravenționale în valoare totală de 13600 lei și 33 de avertismente.
Principalele neconformități identificate cu ocazia acestor controale:
- Manipularea, depozitarea, etichetarea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor
- Neefectuarea operațiunilor DDD
- Lipsa contractelor cu unități specializate pentru colectarea, transportul și distrugerea subproduselor nedestinate consumului uman (SNCU)