Rezultatul controalelor efectuate în perioada minivacanței de 1 Mai 2018

În perioada 27.04 – 01.05.2018 DSVSA Buzău a efectuat controale tematice la mai multe unități cu profil alimentar de pe raza județului Buzău pentru a verifica respectarea prevederilor legislației privind siguranța alimentelor.

Astfel, în perioada menționată, a fost verificați 104 operatori din sectorul alimentar, cu diferite profiluri de activitate, după cum urmează:

  • Restaurante – 30
  • Pizzerii – 3
  • Laboratoare cofetărie / patiserie – 1
  • Pensiuni turistice – 8
  • Hipermarket-uri / Supermarket-uri – 3
  • Magazin alimentare – 59

În urma controalelor realizate au fost aplicate 18 amenzi contravenționale în valoare totală de 13600 lei și 33 de avertismente.

Principalele neconformități identificate cu ocazia acestor controale:

  • Manipularea, depozitarea, etichetarea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor
  • Neefectuarea operațiunilor DDD
  • Lipsa contractelor cu unități specializate pentru colectarea, transportul și distrugerea subproduselor nedestinate consumului uman (SNCU)