Informații pentru operatorii din sectorul alimentar

INSTRUCȚIUNI TEHNICE PRIVIND PRODUCȚIA PRIMARĂ A ALIMENTELOR DE ORIGINE NONANIMALĂ

1. ASPECTE GENERALE în conformitate cu Regulamentul Parlamentului European și al Consiliului nr. 852/2004 privind igiena alimentelor, este necesar ca ...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioadele caniculare

În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi, implicit, al apariţiei toxiinfecţiilor alimentare şi, de aceea, este bine să fie ...

Instrucțiuni privind controalele proprii ale operatorilor din domeniul produselor alimentare de origine nonanimală, în special în ceea ce privește elaborarea, implementarea și verificarea programelor de autocontrol

Context general În conformitate cu Regulamentul CE 852/2004, cu modificările și completările ulterioare operatorii din domeniul alimentelor de origine nonanimală ...

Precizări privind schimburile intracomunitare cu animale și bunuri supuse controlului sanitar veterinar

Începând cu data de 21.04.2021, schimburile intracomunitare cu animale și bunuri supuse controlului sanitar veterinar vor fi notificate, certificate, monitorizate ...

Aplicarea unor măsuri suplimentare pentru reducerea riscului de contaminare cu COVID19 la nivelul unităților de industrie alimentară

Având în vedere evoluția pandemiei cu COVID19 la nivelul României, precum și necesitatea eliminării oricărui risc de contaminare/transmitere a COVID ...

Avizare temporară puncte sacrificare miei

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, în situații excepționale, sacrificarea mieilor se poate realiza și în locuri/spații organizate și amenajate temporar, ...