În perioada 01.06 – 03.06.2018 DSVSA Buzău a efectuat controale tematice la mai multe unități cu profil alimentar de pe raza județului Buzău pentru a verifica respectarea prevederilor legislației privind siguranța alimentelor.
Astfel, în perioada menționată, au fost verificați 60 operatori din sectorul alimentar, cu diferite profiluri de activitate, după cum urmează:
- Restaurante – 11;
- Pizzerii – 2;
- Laboratoare cofetărie / patiserie – 8;
- Pensiuni turistice – 3;
- Magazine alimentare – 33;
- Baruri-1;
- Depozite alimentare – 1.
În urma controalelor realizate au fost aplicate 11 amenzi contravenționale în valoare totală de 9800 lei și 11 avertismente.
Principalele neconformități identificate cu ocazia acestor controale au fost:
- Manipularea, depozitarea, etichetarea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;
- Lipsa contractelor cu unități specializate pentru colectarea, transportul și distrugerea subproduselor nedestinate consumului uman (SNCU);
- Lipsă termograme.